Nanean älykäs lämmityksen ohjausjärjestelmä

Vesikiertoisia lämmitysjärjestelmiä ohjataan yleensä pannuhuoneen säätimellä. Asuinhuoneissa on useimmiten 3-portaiset patteritermostaatit, joita asukas voi tarvittaessa säätää. Tämä systeemi toimii usein tyydyttävästi, mutta lämpötilaa ei voi muuttaa vuorokaudenajan mukaan. Usein esiintyy yli- tai alilämpöä talon eri kerroksissa. Termostaateilla ei voi toteuttaa jäähdytystä.

Nanea vaihtaa nykyiset patteritermostaatit uusiin langattomiin älytermostaatteihin. Jokaisessa termostaatissa on lämpötilan mittaus ja ohjaus, sekä kosteusmittaus. Ohjaamme myös lämmityskiertoa samalla järjestelmällä. Tekniikka perustuu perinteiseen, yksinkertaiseen ja erittäin varmatoimiseen teollisuusohjaukseen.

Kodissa on aina sopiva lämpötila ja ohjaus sallii myös jäähdytyksen. Samalla säästetään runsaasti energiaa.

Nanean edut:

Ohjaus mahdollistaa huonelämpötilojen laskemisen vuorokaudenaikojen mukaan. Joko päivällä (1-2 astetta), tai yöllä. Päivällä sähkö on kalliimpaa kuin yöllä ja ohjaus voi pysäyttää lämpöpumput kalliin sähkön tunteina. Lämpötilan lasku huoneissa on optimaalinen ja huomioi myös kiviseinien varauskyvyn. Näin säästyy rahaa.

Huoneiden ja kierron ohjauksen takia lämmityksen tasapainotusta ei tarvita. Se hoituu automaattisesti.

Ohjaus sallii lämpöpumppujen käytön jäähdytykseen (ns. change over-ohjaus lämmitys/jäähdytys). Jäähdytykseen voidaan käyttää olemassa olevaa lämmitysputkistoa.

Mahdollinen kosteusongelma jäähdytyskäytössä on hallinnassa. Patteritermostaateissa olevat kosteusmittaukset kertovat ohjausjärjestelmälle, jos lähestytään kastepistettä. Kierron lämpötila pidetään kastepisteen yläpuolella.

Jäähdytys nostaa kiinteistön arvoa.

Ota yhteyttä