Asiakas: Pyhän Uula-ravintola Pyhätunturilla

Lämmitettävä pinta-ala yhteensä: 340 m2

Kulutus ennen projektia: 277 MWh

Toteutus: Energiakatselmointi + Nanea Avaimet Käteen -toteutus

Sisältäen Hydrocell LTO-laitteiston + kehittyneen kiinteistöautomaation + kiinteistön energiatehokkuuden optimointi

Toteutunut säästö: Energian säästö 55 % Euromääräinen säästö 69 %

Ravintoloiden keittiön ilmanvaihdon on oltava tehokas, jotta ruuan valmistuksessa syntyvä käry ei haittaa työntekijöitä ja asiakkaita. Ilmanvaihto vie mennessään runsaasti energiaa. Tästä syystä nykyisin yhä useammat ravintolat asentavat lämmön talteenoton, joka maksaa nopeasti hintansa takaisin. Lämmön talteenottopatteriin kulkeutuu ilman mukana paistorasvaa, joka ajan mittaan tukkii esimerkiksi lamellipatterin. HCell Harjalämmönsiirrin sietää likaisia olosuhteita ja sitä käytetään yleisesti suurkeittiöiden poistoilman lämmön talteenottoon.

Loipon perhe omistaa Pyhän Uula-ravintolan, joka panostaa korkeatasoiseen ravintolapalveluun ja pyrkii hiilineutraaliuteen. Vuonna 2020 Hydrocellin HCell-harjapatteri voitti tarjouskilpailun hinnan ja hyvän hyötysuhteen ansiosta. Loipot ovat olleet erittäin tyytyväisiä patterin toimintaan Lapin ankarissa talviolosuhteissa. He ovat myös hyödyntäneet Oumanin etäohjattavaa kiinteistöautomaatiota lämpötilojen ja ilmanvaihdon optimointiin. Tämän ansiosta he ovat saavuttaneet yli 50 prosentin sähköenergian säästön.

Ansku Kovanen, Sirpa Juhola-Loippo ja Helmi Loippo Pyhän Uulan terassilla. HCell-patteri ravintolan katolla. Huomaa kaksi luukkua, joiden kautta patteri on tarvittaessa helppo puhdistaa. Harjapatteri ei tarvitse suodattimia. Tämä tarkoittaa merkittävää kustannussäästöä huoltokuluissa ja puhaltimen tehonkulutuksessa.

Patteri ei voi mennä tukkoon, sillä harjojen välissä on vapaata tilaa. Kahden ensimmäisen harjarivin jälkeen on pesuväli, josta
patteri voidaan puhdistaa imuroimalla tai painepesurilla. Pyhän Uula-ravintolan patteri puhdistetaan kolmen vuoden välein.
Lämpökamerakuva osoittaa erittäin tehokkaan lämmönsiirron vastavirtaperiaatteen ja useiden harjarivien takia.

Haluatko kuulla lisää referensseistä?